Dublini séták: az Iveagh Gardens
2018. december 10. írta: Kelta Vándor

Dublini séták: az Iveagh Gardens

img_e5880.JPG

A dubliniak közül sokan talán minden egyes nap elsétálnak a dublini Iveagh Gardens mellett anélkül, hogy sejtenék, mit rejt ez a viktoriánus park, mely eredetileg csak a gazdag dublini elit pihenőhelyéül szolgált. Mára persze közkincs lett, amin teljesen ingyenes az átsétálás.

img_e5874.JPG

img_e5876.JPG

A viktoriánus rózsakerten kívül szökőkutak, szobrok, egy napóra és egy kis labirintus is található itt. Az útvesztő miniatűr mása a Londonhoz közeli Hampton Court labirintusának. Kevesen tudják, hogy 1922-ben a park lett végső nyughelye egy cirkuszi elefántnak, aki a helyszínen pusztult el. Azt persze nem tudom, van-e kijelölt nyughelye, mert mi egyáltalán nem találtunk ilyet. A legtöbben mégis azért szeretik felkeresni a parkot, mert van itt egy vízesés, melynek érdekessége, hogy a víz egy olyan sziklakerten zubog alá, ahol a kövek származási helyük szerint Írország minden megyéjét képviselik.

img_e5870.JPG

img_e5871.JPG

Az egész kert 30 perc alatt bejárható. Persze ha szerettek egy padon üldögélve csendben elmélkedni, vagy csak beszélgetni, ez ideális hely közel a belvároshoz. Jóval kevésbé felkapott, mint a szomszédos Stephen's Green. Külön emiatt biztosan nem érdemes ellátogatni, de ha amúgy is erre vezetne az utatok, vágjatok át rajta bátran!

img_e5875.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://keltavandor.blog.hu/api/trackback/id/tr9414320085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása