Dublin Coffee and Tea Festival
2015. szeptember 19. írta: Kelta Vándor

Dublin Coffee and Tea Festival

Szerző: Simonffy-T. Zsuzsa

dublincoffee.jpg

Múlt hétvégén rendezték Dublinban a Kávé- és Tea Fesztivált, és lévén magam is nagy rajongója vagyok mindkét forró italnak, a lányaimmal felkerekedtünk és megnéztük, miről is szólhat egy ilyen kiállitás egy olyan városban, mely nem elsősorban történelmi tea- vagy kávéházi kultúrájáról ismert. Az évente megrendezésre kerülő háromnapos fesztivál célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek az ír piacon megtalálható kávéforgalmazók legkiválóbb képviselőit, valamint megismertesse az idelátogatókkal a barista szakma világát, akik a kávékészítés igazi szakértőjeként vérbeli profizmussal végzik feladatukat. (Az alábbi videó csak illusztráció, nem a fesztiválról származik a  felvétel)

video made by Barista Dritan Alsela

A barista-bemutatók alatt megismerhetjük a kávékészítés fortélyait, megtanulhatjuk vajon mitől válik egy csésze kávé (akár fekete, latte vagy cappuccino) olyan különlegessé, hogy már az illat hatására ellenállhatatlan vágyat érezzünk „testközelből” megtapasztalni egyedi ízvilágát.

dsc05088.JPG

dsc05097.JPG

A standokon, a különböző élő- és demobemutatókból rengeteget lehet tanulni az eltérő elkészítési módokról, eljárásokról, a tálalási technikákról, stílusokról, magáról a kávéipar működéséről, meg persze az aktuális kávégép-gyártók közül is sokan képviseltetik magukat egy ilyen rendezvényen. Természetesen elmaradhatatlan program maga a barista-verseny is, és akit ez igazán érdekel, az véletlenül se hagyja ki 2016 júniusában a Dublinban rendezendő Barista Világbajnokságot.

dsc05079.JPG

 dsc05085.JPGdsc05092.JPG

Természetesen forró italok egészen széles választékából kóstolgathatunk kedvünkre: származási hely szerint, pörkölési módok szerint, különböző technikákkal készült receptek szerint, és elmaradhatatlan kiegészítő kellék a csokoládé és a szója-, kókusz- és mandulatejes változatok is. De nem csak mi, egyszerű földi halandók, hanem profi kóstolók is itt tesztelnek számos kávéfajtát (cupping). (Ha valakit érdekel, ennek mibenlétéről és egyéb "kávés" érdekességekről rengeteg izgalmas és hasznos tudnivalót olvashat magától a kávékultúra egyik nagy szakértőjétől, Frei Tamástól a Café Frei FB-oldalán: https://www.facebook.com/cafefrei?fref=ts.)

dsc05100.JPG

Photo by Sean Hawkey (Nicaragua, Fairtrade-certified: www.fairtrade.ie)

dsc05090.JPG

A gyerekeknek persze izgalmas élmény volt első-kézből látni kávépörkölést, és a kávébab fotókon és a demókon végigkísérhető útját az ültetvénytől egészen a csészénkig... Én persze leginkább magát a végterméket élveztem:)

coffee01_1.jpg

dsc05108.JPG

A jegy árában rengeteg kóstolás eleve benne van, és a helyszínen kisebb-nagyobb kiszerelésekben vásárolni is lehet a különféle termékekből. És nem utolsósorban mi személy szerint igazán hálásak vagyunk a rendezvényen fellelhető csokoládékülönlegességekért is:)

dsc05093.JPG

dsc02535.JPG

Ha valaki kiváncsi további részletekre, a rendezvény weboldalán találhat fotókat, információkat: http://www.dublincoffeefestival.com/

dsc05121.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://keltavandor.blog.hu/api/trackback/id/tr17798624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása