Gyereksarok
2016. március 23. írta: Kelta Vándor

Gyereksarok

Ezen az oldalon találtok néhány gyerekeknek való, Írországról szóló olvasmányt, érdekességet. Hasznos lehet bárkinek, akár a szigeten éltek már és úgy jöttök-mentek erre-arra, akár csak ellátogattok ide családostól hosszabb-rövidebb időre. Mi, amikor új régióba, országba, kontinensre látogatunk, mindig alaposan előkészülünk a gyerekekkel a legkülönbözőbb játékos formákban és anyagokkal, hogy megérkezve a helyszínre a lehető legélvezetesebben és leghatékonyabban be tudják építeni az új tapasztalatokat, élményeket, ismereteket saját kis világukba. Itt a Kelta Vándoron csak Írországgal kapcsolatos anyagokat osztok meg veletek, ugyanakkor ha más európai régióval, várossal kapcsolatos anyagokra, játékokra is kíváncsiak vagytok, azt a másik utazós oldalunkon találjátok meg itt: www.5withcompass.com (oldal előkészületben), vagy a FB-on itt: 5withcompass

Izgalmas készülődést és vidám felfedezéseket kicsiknek-nagyoknak egyaránt!

Felnőtteknek a készülődéshez, tervezéshez:

Európa gyerekekkel - (Jel-Kép Kiadó, 2010) - rengeteg hasznos információ és gyerekbarát tippek európai célpontokhoz gyerekekkel utazóknak. Igazán érdemes belelapozni, főleg, ha több országon keresztül vezet az utunk és mindenhol szeretnénk tartalmasan eltölteni az időnket.

tumblr_o2y38msxi41rpywflo1_500.jpg

 

Könyvlista gyerekeknek

VILÁGLÁTÓ - (Manó Kiadó); térképkönyv és atlasz, de igazából annál sokkal-sokkal több csodásan illusztrálva

Kis világjáró atlasz (Móra Kiadó); útlevéllel, matricákkal, szóval akár még a repülőúton is leköti a kisebbeket (egy ideig persze:)

Let's see Ireland! - by Sarrah Bowie; egy színes keményfedeles könyv sok illusztrációval Írország legfőbb látnivalóiról egy kislány és macskája kalandjain keresztül bemutatva

This is Ireland - by Miroslav Sasek; M. Saseknek számos könyve megjelent magyarul is a világ különböző nagyvárosairól, országairól. Humoros stílusban és vicces, egyedi illusztrációival mutatja be a helyeket és az ottlakók szokásait.

The Wild Atlantic Way: My Ireland Activity Book - by Saska Seal and Gulliver Gull (O'Brien Press); mesék, rejtvények, játékok a fiatal olvasóknak és kis kalandoroknak Írország atlanti partvidékéről angolul;

A vikingek - Scolar Kiadó, egészen biztosan ismeritek ezt a sorozatot: sok kép és infó kihajtható fülekkel, színes ábrákkal ezúttal a vikingekről

The Easter Rising 1916 - Molly's Diary by Patricia Murphy; gyerekszemmel a húsvéti felkelés Dublinja 1916-ból, vagyis 100 évvel ezelőttről

Ír népmesék - ezt a neten találtam és gondoltam, témánkba vág, de nem igazán szeretek olyan könyvet ajánlani, amit nem ismerek, így ha vki ismeri, kérem írja meg, milyennek találja! Köszönöm!

Tales from Old Ireland - Irish Folktales - by Niamh Sharkey and Malacky Doyle; ír népmesék és mondák angolul

Rázós kalandok a Titanic fedélzetén - by David Stewart (Móra, 2012); egy keményborítós, vicces (már amennyire  a téma engedi ugyebár) könyv a híres tengerjáróról és egyetlen útjáról. (A belfasti Titanic múzeumhoz jó kis előolvasmány)

Fairy Oak1. - Az ikrek titka - by Gnone Elisabeth, tündérregény nagyobbaknak; (mert ha nem tudnátok, Írország a tündérek országa, lépten-nyomon beléjük botlotok majd!)

Bálnák és delfinek  - (Scolar Kiadó), ha pl tervezitek, hogy elmentek bálnalesre...:)

Filmek:

The Secret of Kells, animációs film a Kellsi kódex legendájáról (érdekessége amúgy, hogy magyar animátorok is dolgoztak rajta) 

Egyéb:

Colour in Kildare Heritage - by Heritage Council; Kildare County nevezetességei és látnivalói színezőben

Celtic Design Colouring Book - ez igazából felnőtteknek is érdekes lehet, ha vki szeret színezgetni

****

Ha neked is van valami kedvenc gyerekkönyv- vagy filmötleted Írországról, nyugodtan írd meg nekünk és felvesszük a listára!

kids002.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://keltavandor.blog.hu/api/trackback/id/tr58521546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása