Kik vagyunk?
2015. április 03. írta: Kelta Vándor

Kik vagyunk?

Zsuzsa es Zsolt, egy 40-es éveik (huuu, máris?? te jó ég!) elején járó pár, 2005-től már férj és feleség:) Anno - jó sok évvel ezelőtt - 2002-ben gondoltunk egyet és nekiindultunk a világnak, Új-Zélandig meg se álltunk. 1 évig csavarogtunk egy szál hátizsákkal, és persze utána is úgy éreztük, hogy még mennünk kell, világot kell látnunk akár kicsiben, akár nagyban, akárhányan is vagyunk. Persze akkor még nem sejtettük, hogy a legkalandosabb utazást 3 gyerekünk megszületése és közös családos életünk jelenti majd:)

Persze előtte külön-külön se tudtunk otthon ülni sokat, és később együtt is sok helyen jártunk már a  világban, Zsolti tengerjárókon dolgozott évekig, így mind a Karib-térséget, mind az alaszkai térséget bejárta vele, bejártuk Észak-Amerika nagy nemzeti parkjait, Európa számos országát, de azon túl hogy bármikor újra bejárnám bármelyiket, úgy érzem folyamatosan rengeteg új felfedeznivaló vár még ránk.

5tagú családként is nagyon szeretünk utazni, felfedezni a világot, új minőségeket meglelni (a szó szoros értelmében, és saját magunkban egyaránt). Mindegy, hogy 1, 5, 10, 200, 2000 vagy éppen 20000 km-nyire is távolodunk el otthonról (attól a 4 faltól, amit éppen otthonnak hívunk), mindegy, hogy hányszor jártunk már arra korábban életünkben, hiszem, hogy ezen a varázslatos bolygón felfedezni- és látnivaló mindig akad rengeteg. Vallom, hogy egyszerűen csak meg kell engednünk magunknak egyfajta végtelen nyitottságot, amivel befogadhatjuk a világot, bárhol is vagyunk.

Nagyon szeretünk túrázni akár vízen, akár a hegyekben, így a legtöbbször nem csak átszáguldunk helyeken, hanem belemegyünk a sűrűjébe, megízleljük és sok kalandot is beleteszünk az utazasáinkba. A gyerekeinkkel átélni ilyen kalandokat kifejezetten felemelő és hiszem, hogy az utazás az egyik legjobb tanulási forma a világ sokszínűségének, változatosságának, az emberek, a különböző kultúrák és nyelvek, és nem utolsósorban önmagunk megismeréséhez és mentalitásunk, szemléletmódunk soha véget nem érő formálásához.

Jelenleg Dublin mellett egy kisvárosban élünk és blogunkon az Ír-szigetet mutatjuk be nektek személyes élményeken keresztül. Ezzel együtt sokszor kitekintünk majd  Európa és a világ más régióiba is. És mindeközben a gyerekekről sem feledkezünk meg!
Köszönjük, ha velünk csavarogtok!

Ha még többet szeretnél megtudni rólunk, itt olvashatsz egy interjút velem:

http://hortobagyirantottvombat.hu/kelta-vandor/

Ha kérdésed van Írországgal kapcsolatban, akkor írj nyugodtan a "keltavandor@gmail.com" címre!

A bejegyzés trackback címe:

http://keltavandor.blog.hu/api/trackback/id/tr357332882